És una meravella donar i rebre regals, la generositat i l'agraïment, el compartir i el celebrar. Però cada comportament humà, inclòs el de regalar, està carregat d'un simbolisme inconscient que parla d'una dimensió del Jo ocult:

1- "El dono tot". Són regals que no es mediten, no els busques, sinó que ells et troben. Vénen en un somni, mentre passeges, veus un aparador o llambregues una revista. "Això és per a ell / ella". Es poden donar en dates especials, però qualsevol moment és bo per a dóna-ho tot.

2- "Et converteixo en": "et regalaré una cosa que et converteixi en el que vull que siguis". Aquests regaladores volen aconseguir un efecte en el regalant. Són persones amb algun punt de manipuladores o / i dominants que no tenen desenvolupada l'empatia. "Vull que t'agradi cuinar, així que et regal un llibre de receptes", "vull que em diguis i manis missatges, et regal un mòbil" ...

3 .- "Mira tot el que sé o mira tot el que tinc": són regals sofisticats i que res tenen a veure amb la persona que els rep. Per exemple, regalar una relíquia de llibre de segles enrere del que sap molt el regalador, a algú que el que li agrada és l'esport de risc. També hi ha regals que tenen la intenció de mostrar el que es té. Succeeix quan es regala una cosa molt car amb la finalitat de demostrar el nivell econòmic que es posseeix, o algun producte de la seva finca o el seu celler, per donar a conèixer el seu territori.

4 .- "Què sigui pràctic": els regalen normalment persones que tenen un nus sadomasoquista i que per tant neguen el plaer. Els regals són per exclusivament per cobrir necessitats. "Què li regal? ... un pijama, una bossa de neteja, mitjons ... alguna cosa útil".

5 .- "Compensatoris": Són pures metàfores, l'inconscient dicta el regal que vindrà a completar alguna cosa que li falta. El regalat ho admet amb gust, no com en el cas 2. Corbates, bosses, maquillatge, rellotges, aparells de gimnàstica, articles d'higiene, mascotes, una galleda Rubik ... cadascú s'entendrà el simbolisme a la seva manera.

6 .- "Et marc": El que regala grava el seu nom en el regal que sol ser una cosa que es lliga al cos del regalat (polsera, anell, penjant ...), perquè inconscientment vol posseir-lo. Diferent és una dedicatòria per exemple en un llibre que ve a dir que el que regala desitja que una part d'ell es quedi amb el regalat.

7 .- "Atrapats en el temps": Potser per arrelament als hàbits, per por al fracàs, o per limitacions de qualsevol tipus, hi ha persones que prenen el costum de regalar sempre el mateix. "Tots els anys la meva tieta Marta em regala un pot de colònia Añeja pel meu aniversari".

8 .- "A les seves ordres": El regalador compra el que el regalat li diu, és com anar a comprar amb la llista de la mare: "llet, pa, farina i ous". Aquí ocorre el fenomen invers al tipus 2, el regalant és el que pren el comandament.

9 .- "Admira les meves habilitats": Persones que no han estat "vistes", necessiten que algú els admiri de tant en tant per sentir que tenen vàlua. Quadres, jocs de taula, peces de llana, treballs manuals, poesies, pastissos ...

10 .- "Els unitemáticos": Aquests regaladores solen tendir a simplificar i són poc creatius. Si el nen és d'un equip de futbol, ​​tindrà fins al raspall de dents amb el logotip corresponent. Si algú col·lecciona per exemple clauers, la seva col·lecció arribarà a un nombre de peces escandalosament alt en poc temps. També hi ha unitemáticos en el temps. "Tots els anys la meva tieta Marta em regala un pot de colònia Añeja pel meu aniversari".

Sigui de tipus que sigui, en rebre un regal, després agrair-ho, en funció de l'efecte que ens produeixi el podem gaudir, transformar en una altra cosa que ens agradi canviant-o venent-(cal donar-se permís per no carregar amb coses que no ens agraden, els objectes tenen poder), o simplement "reciclar-".

Comentarios

Entradas populares de este blog

A cegues

Halloween i castanyada